Wat kost een geluidsscherm?

Waarschijnlijk is het de meest gestelde vraag als wij met belangstellenden praten over onze producten: wat kost dat nou, een geluidsscherm? Wij beantwoorden die vaak met een wedervraag: wat kost een auto?

Verwachting geluidsscherm of erfafscheiding

De kwestie is immers: wat verwacht je van een geluidsscherm, behalve dat die geluid moet reduceren. Wil je een duurzaam, met groen begroeibaar scherm, een glazen of juist een ondoorzichtig betonnen wand. Of heb je eigenlijk alleen interesse in een nieuwe erfafscheiding, en zou de geluidwerendheid misschien wel een prettige extra bijkomstigheid zijn. In het laatste geval is de bereidheid om te investeren in geluidwering wellicht niet zo groot. In deze gevallen adviseren wij dan ook om te kiezen voor een kwalitatief stevige hardhouten schutting. Geen bewezen geluidwerend scherm, maar door het gewicht zeker enigszins geluidreducerend.

Hoe hoger de geluidsabsorptie, hoe hoger de prijs

Is geluidsreductie wel de voornaamste eis, dan is het noodzakelijk te kijken naar de eigenschappen van de verschillende systemen. Welk geluidsscherm heeft de beste isolatiewaarde en absorptiewaarde (meer informatie). Voor elk type geluidsscherm worden deze waardes in een akoestisch laboratorium vastgesteld. Lagere waardes betekenen dan vaak ook een lagere aanschafwaarde.Bel mij terugStuur door naar collega

Afmeting bepalend voor de prijs

Is een keuze voor het type geluidsscherm gemaakt, dan zijn ten slotte de juiste afmetingen (lengte en hoogte van het scherm) en de bereikbaarheid van de locatie (waar moet het scherm worden geplaatst) van belang. Is deze goed, dan zal er sneller (en dus goedkoper) geplaatst kunnen worden.

Het is dus net als met het kopen van een auto. Wat zoek je in een auto en welke past dan het beste bij je.

Het overzicht onderaan deze pagina geeft enigszins inzage in de kosten van het leveren en plaatsen van verschillende erfafscheidingen. Daarin hebben we ook rekening gehouden met de kosten voor:

  • De levering
  • De montage
  • Eventuele accessoires

Van de verschillende mogelijkheden zijn ook de geluid- en zichtwerende eigenschappen meegenomen.

Conclusie ‘Wat kost een Greenwall?’

De vraag uit de eerste alinea beantwoorden wij het liefst met: “Een Greenwall® geluidsscherm kost meer dan een standaard schutting, maar minder dan het metselen van een muurtje.” En vervolgens zullen wij je een goed advies geven over welk product te gebruiken, de afmetingen en de beste plek om te plaatsen. Desgewenst bij je thuis.

Dat zie ik een autoverkoper nog niet doen…

Relevante berichten

Luide buren

Tot de grootste ergernissen van deze tijd behoren buren. Lawaai, soms over en weer, is vaak een bron van geweldige ruzies.Dat geldt binnenshuis maar datzelfde geldt

Lees verder »